четвер, 10 травня 2012 р.

Опосум (Didelphidae)


Живучи на деревах, опосум хвостом майстерно чіпляється за гілки. Опосум досить велика тварина. Довжина його тіла близько 90 см, з якого майже половина припадає на хвіст.
Як і кенгуру або вомбат, опосум має сумку на животі, в якій самка виношує дитинчат. Малюки опосума народжуються зовсім безпорадними і важать всього 5 грам. Самка носить їх в сумці близько 60 днів, поки дитинчата не зміцніють.


Опосум - один із самих кровожерливих тварин Північної Америки. Фермери їх просто ненавидять за те, що вони влаштовують набіги на пташники і забивають величезну кількість птиці. При цьому опосум абсолютно не їсть м'ясо, а лише тільки висмоктує кров. Хоча, в принципі, опосуми більше відносяться до комахоїдних або навіть всеїдним.Опосум досить розумна тварина і її не так просто зловити. Якщо ж опосума все ж спіймали він може прикинутися мертвим. Робить він це настільки майстерно, що зазвичай люди в це часто вірять і залишають опосума в спокої. Хитрій тварині цього тільки й треба - опосум швидко оживає і тікає.


Але таким кмітливим він буває тільки на волі. У неволі опосум стає сонним і повільним і здається зовсім недолугим. Всім своїм виглядом тварина, здається, хоче сказати: «Ви мене спіймали, ви за мене і турбуйтеся, а я і пальцем не поворухну».


Хутро опосума високо цінується - з нього виходять прекрасні шуби і шапки. На щастя, зникнення опосума поки що не загрожує.

Немає коментарів:

Дописати коментар